Le Creuset: kvalitet genom tradition

Le Creuset: kvalitet genom tradition

Företagets historia

Le Creuset grundades i Fresnoy-le-Grand i norra Frankrike av Armand Desaegher, en belgisk gjutspecialist, och Octave Aubecq, en belgisk emaljspecialist. 1925 öppnade de gjuteriet och samma år tillverkades den första cocotte (fransk ugn), vilket lade grunden för dagens omfattande sortiment av kokkärl och köksredskap.

Under andra världskriget koncentrerade sig Le Creuset på att ständigt förbättra gjutjärnet. På 1950-talet tillverkade de kokkärl med futuristisk design och 1957 började Le Creuset tillverka produkter som grillar och ett fondueset. På 1970-talet skapades den distinkta utformningen av grytor och grytor med de böjda locken och typiska handtagen.

1995 började Le Creuset utforska nya produktkategorier: Rostfritt stål, lergods, silikon, emalj på stål, textilier och smidd hårdanodiserad aluminium.

Produktion

Le Creusets gjuteri använder den klassiska sandgjutningsprocessen för att tillverka sina gjutjärnsredskap. Detta innebär att man använder sandformar som bara kan användas en gång i taget. Efter den manuella efterbehandlingen sprutas artiklarna med minst två lager emalj. Emaljen är motståndskraftig mot skador vid normal användning.

Alla Le Creusets gjutjärnsredskap tillverkas fortfarande i företagets gjuteri i Fresnoy-le-Grand. Produkter som inte är tillverkade av gjutjärn tillverkas också i andra länder, t.ex. i Portugal eller England.

Det som skiljer Le Creuset från varandra

Le Creuset erbjuder en mängd olika kokkärl i ett brett spektrum av färger, från ljusa nyanser som körsbär till dämpade färger. Idag anses Le Creuset vara ett designermärke av hög kvalitet som erbjuder högsta kvalitet.

Många toppkockar väljer Le Creusets franska köksredskap av hög kvalitet, men allt fler amatörkockar har också glädje av de många fördelarna. Le Creusets gjutjärnsprodukter i ett stort antal färger passar in i alla kök och är ett verkligt blickfång på bordet.

Eftersom varje exemplar av de världsberömda kastrullerna i gjutjärn tillverkas i en sandform som bara kan användas en gång, är varje exemplar unikt.

Här hittar du alla Le Creuset-produkter som vi har på Interismo.