Disney Collection från zoeppritz sedan 1828

DISNEY möter 'zoeppritz sedan 1828' - Musse Pigg möter designelement från historisk design från 'zoeppritz sedan 1828'.

Året 1928 spelade en avgörande roll i den gemensamma utvecklingen av denna kollektion: 100 år efter företagets grundande, i oktober 1928, blir "zoeppritz since 1828" exklusivt utrustare för luftskeppet LZ 127 (även känt som Graf Zeppelin) - nyckelpjäsen är LZ 127-filt med det historiska meandermönstret. Under Zeppelins första interkontinentala flygning till Amerika skadas en del av dess yttervägg under flygningen. Åtta Zoeppritz-filtar som sys ihop används som en ersättningsvägg och räddar livet på många passagerare.

Året 1928 markerar också debuten för Musse Pigg, en av världens mest kända popkulturella ikoner: i november samma år ägde världspremiären av den första animerade filmen till musik, "Steamboat Willie" med Musse Pigg i huvudrollen, rum i New York.

DISNEY öppnade sina företagsarkiv för oss och lät oss nästan välja fritt bland de ikoniska historiska motiven. Det var fascinerande att se hur Musse Pigg genom tiderna har sett ut - det stod snabbt klart för oss att den "ursprungliga musen" från hennes debut på vita duken 1928 var den perfekta karaktären för vår kollektion. Vi är mycket glada över och ser fram emot samarbetet med vår partner DISNEY", säger Jan Alt, VD för Zoeppritz GmbH.

Detta har resulterat i en unik kollektion som kombinerar den välkända höga kvaliteten hos varumärket "zoeppritz since 1828" med de världsberömda motiven från Walt Disney.

Disney-kollektion: 2 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.