Denk Keramik Brödkruka, 1 st.

Den perfekta förvaringen för bröd

1.730 kr

(inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Variant: 1 st.

Leverans fredag, 10. maj

I lager från 06. maj

Varför tar det längre tid?

Varför tar det längre tid? Den här produkten finns för närvarande inte i lager, men kommer snart. Du kan beställa direkt - varan skickas till dig så snart den finns i lager. Stäng meddelandet

Fri frakt till Sverige.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

  • Tillverkad av CeraNatur® keramik
  • Bonnet av naturligt linne
  • Andningsbar
  • Fuktreglerande
  • Diameter: 35 cm

Artikelnr.: XPF-DK-DBT, Innehåll: 1 st., EAN: n/a

Beskrivning

Denna brödkruka av naturlig CeraNatur®-keramik är den perfekta förvaringslösningen för bröd, för tack vare kombinationen av andningsbar keramik och antibakteriellt linne förblir brödet fräscht och välsmakande under lång tid. Eftersom båda materialen tillåter luft att cirkulera och dessutom har en fuktreglerande effekt skapas ett optimalt klimat för lagring av bröd. Du kan alltså njuta av ditt hembakade bröd länge.

  • Tillverkad av högkvalitativ, oglaserad CeraNatur®-keramik
  • Kåpa av naturligt, fuktreglerande och antibakteriellt Upper Lusatian linne med elastiskt band
  • 100 procent lukt- och smaklös
  • Räffling på botten, vilket förhindrar att bakverken ligger direkt på den och dessutom främjar luftcirkulationen
  • Ingen kondensbildning
  • Lätt och hygienisk rengöring med ättika eller tvålvatten
  • Inte vattentät
  • Handgjord i Tyskland
  • Innehåll: brödgryta med lock, instruktioner

Den tyska centralorganisationen Zentralverband des deutschen Bäckerhandwerks e.V. rekommenderar också brödbehållare av oglaserad keramik för förvaring av bröd, eftersom keramikens öppna porer absorberar överflödig fukt från brödet och avger den tillbaka till brödet när det behövs. På så sätt håller sig brödet fräscht länge och mögeltillväxt förhindras.

Förbundet rekommenderar dessutom följande lagringstid för surdegsbröd:

  • Vetebröd: upp till 2 dagar
  • Blandade vetebröd: 2 till 4 dagar
  • Rågbröd: 3 till 5 dagar
  • Rågbröd: 4 till 6 dagar
  • Mjöl- och fullkornsbröd: 7 till 9 dagar

Ju kallare och torrare luften i rummet är, desto snabbare torkar brödet ut. Du kan förhindra detta genom att dessutom slå in brödet i smörpapper eller en papperspåse.

Vi rekommenderar att du regelbundet torkar av brödgrytan med vinägervatten eller rengör den med vatten, en borste och diskmedel och sedan låter den lufttorka i cirka två dagar. Du kan tvätta linneöverdraget i tvättmaskinen vid 60 °C (inte lämplig för torktumlare).

Typ av produkt: Lagring
Storlek: Ø 35 cm
Material: Keramik, Lin
Funktioner: Rengöring för hand - inte diskmaskinssäker, Antibakteriell
Tillverkad i: Tyskland
Obs Tiipii utomhusanvändning: Tyska
Mer information

Material: CeraNatur® keramik, linne från övre Lausitz
Färg: Beige-bruna toner med mörkare och ljusare områden samt svarta fläckar
Diameter: 35 cm
Höjd: 15 cm
Vikt: 4,5 kg

Denk Keramik tillverkargaranti
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Denk Keramik Brödkruka

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder