Inredning och varma färger mot dystra dagar

Inredning och varma färger mot dystra dagar

Hösten är en vacker årstid när den lyser upp träden med flammande färger och målar allting färgglatt med pensel och palett. Tyvärr är hösten också en tid för dimma och regn. Hur solig en höstdag än är, finns det ofta trista dagar som är helt grå.

Hjälp med färger

Färger hjälper oss inomhus när det är trist väder utomhus. Färger ger liv åt platsen, skapar en stämning, lyser upp våra egna fyra väggar och skapar en riktig atmosfär.

Men hur kan vi öka trivselfaktorn i våra bostadsområden utan att behöva göra stora ombyggnationer eller renoveringar eller måla om väggarna? Det smarta och enkla svaret är: Dekoration.

Skickligt inredd

Med rätt inredning är det mycket enkelt, snabbt och okomplicerat att skapa effekter och accenter som gör att vardagens stress försvinner. En välplacerad Lampa som till exempel placeras i ett hörn eller på fönsterbrädan ger det perfekta ljusa skenet som ofta saknas under mörka dagar. Det är ganska enkelt: tänd lampan och stäng av den annalkande höstdepressionen. Det enda viktiga är att köpa en glödlampa som ger varmt ljus. Att sitta i kallt ljus kommer inte att göra dig lycklig.

Ljus eller Ljusstakar och Värmeljus bidrar också till att skapa en god atmosfär. De skuggor som försiktigt stöttas av stearinljusen, som glider mjukt flimrande över väggarna, skapar livlighet i alla rum.

Nu saknas det bara strålande färger som sätter accenter och därmed ger varje rum en individuell känsla av mysighet. Detta fungerar också mycket bra med Kuddar, Filtar, Vaser eller Tavlor. Så du ser fram emot att komma hem, till en mysig kväll eller en avslappnad helg - även på tråkiga dagar.

Vilka färger ska du välja?

Sist men inte minst är det frågan om vilka färger vi ska välja för vilket boende.

Orange ska ha en aptitretande effekt och göra stämningen mer avslappnad. Ur denna synvinkel är den idealisk i matsalen såväl som i lekrum.

Gul är också en bra färg, eftersom den praktiskt taget för in solen i huset. Gult passar i alla rum, det harmonierar bra med mörkare färger och stimulerar sinnet.

En alltför stark röd kan verka aggressiv, men en mjuk nyans av rött kan hjälpa till att spara uppvärmningskostnader eftersom färgen förmedlar energi och värme.

En liten rosa lugnar sinnet i sovrummet.

Blått har en starkt lugnande och avslappnande effekt på de flesta människor.

Grön är en färg som sägs uppmuntra till kreativitet.

Violett ger elegans och stil, i likhet med lila, så länge du inte överdriver med färgen. Tyvärr är det så att mörka färger också alltid slukar mycket ljus, vilket är anledningen till att de inte bör användas för mycket under vintermånaderna. Här är grädde och vitt bättre alternativ.