EcoFurn: hållbart & vackert

EcoFurn: hållbart & vackert

Unik design och ekologiskt ansvar finns i alla EcoFurns möbler.

EcoFurn är ett innovativt möbelmärke från Estland. Produkterna från detta märke kännetecknas av tre nyckelord:

  • Ekologiskt
  • Hållbart
  • Återvinningsbart

Design och komfort

Det som direkt sticker ut med EcoFurn-möbler är dess unika design. Möbeln ser inte bara högkvalitativ och bra ut, den är också konstruerad på ett väldigt speciellt sätt, varför det mesta inte kräver några extra metalldelar. Istället används hamparep.

Denna kombination av unik design och användning av hamparep skapar möbler som har en mycket speciell karaktär och förskönar ditt hem både inomhus och utomhus och är ett blickfång.

Grundande berättelse

Hannu Lehtonen, en av grundarna av EcoFurn, föddes i Finland och växte upp mitt i skogen. Skogen omgav och följde honom alltid. Så det är inte konstigt att han blev intresserad av trähantverk och satte sig som mål att göra unika möbler av nordiska träslag. Tillsammans med två vänner började han experimentera med olika design och träslag. De första produkterna tillverkades snabbt. Vid något tillfälle började Lehtonen tillverka stolar som sedan blev EcoChairs.

Denna EcoChair utgör fortfarande grunden för varumärket EcoFurn idag, och det har skett en hel del tillväxt i produktsortimentet. Du kan välja mellan fler än 20 olika modeller. Företaget EcoFurn sysselsätter nu ett 50-tal personer i Finland och Estland och exporterar sina produkter till över 40 länder runt om i världen.

Nordisk natur som grund

Alla EcoFurns produkter är baserade på nordiska träslag. Dessa är FSC-certifierade. Hamparep används till stor del för montering. Möbeln ser inte bara mer naturlig ut, den är också mer flexibel. Detta gör det möjligt att placera dem på ojämna golv - stolarna står säkert.

Hållbarhet och återvinningsbarhet är högsta prioritet inom design. Designerna hämtar inspiration från den finska naturen – de oändliga skogarna, de kristallklara sjöarna och den lugn och ro de ger.

Ekologi i centrum

Varje EcoFurn-produkt är 100 % återvinningsbar. Under produktionen är stor noggrannhet ägnad åt att se till att inget miljöfarligt avfall produceras. Eventuellt träavfall som produceras bearbetas till pellets och briketter för uppvärmning.

Syftet är att producera så geniala trämöbler att folk automatiskt väljer dessa produkter och inte plastalternativ.

Vacker, innovativ design, hållbarhet och högsta möjliga kvalitet: varje möbel från EcoFurn kombinerar dessa egenskaper. Detta skapar ett unikt alternativ till konventionella möbler som inte bara är bekväma, utan ett riktigt blickfång i varje hem och trädgård.

Hos Interismo hittar du ett välsorterat urval av de populäraste EcoFurn-produkterna. Upptäck här.