Njut av sommaren i stället för att vattna hela tiden!

Njut av sommaren i stället för att vattna hela tiden!

Med det unika och smarta Lechuza® bevattningssystemet blir dina växter självförsörjande!

Kraftfulla växter med minimal ansträngning!

Hemodlade, fräscha grönsaker och rikligt med blommor på balkongen eller terrassen? Lyckliga är alla som kan kalla en sådan oas av välbefinnande för sin egen. Under sommaren måste de dock vattnas regelbundet - inte för mycket och inte för lite. Men vad händer när den välförtjänta semestern närmar sig? Du vill inte lägga den ofta besvärliga uppgiften att vattna på dina grannar och vänner och om du gör det så är det bara med ett mycket dåligt samvete. I vår tidning visar vi hur du kan njuta av din semester med det unika Allt-i-ett-systemet från Lechuza® utan bekymmer, medan dina växter blir självförsörjande även under varma dagar.

Fyra komponenter behövs för att få en perfekt växtglädje:

1. Högkvalitativ planteringslåda med växtinsats

Oavsett om det är en balkonglåda eller kruka: alla Lechuza-behållare har utbytbara växtinsatser som enkelt kan tas bort, planteras och sättas tillbaka. De fjäderlätta krukorna är tillverkade av robust, UV- och frostbeständig och splittersäker polypropylen som trotsar alla väderförhållanden, elegant design ingår!

2. Intelligent bevattningssystem

Med det patenterade systemet för bevattning av jorden skapar Lechuza® de optimala förutsättningarna för avslappnad växtvård. Den generösa vattenbehållaren räcker i flera dagar och säkerställer att växterna får den optimala mängden vatten även i den största värmen. Den praktiska vattennivåindikatorn visar genom ett ögonkast när det är dags att vattna igen.

3. Optimal tillförsel genom en näringsrik jord

I själva verket placeras växten direkt i växtinsatsen med det rent mineraliska växtsubstratet Lechuza Pon. Den har ett optimalt luft-vattenförhållande, ett stabilt pH-värde och fungerar som en reservoar för vatten, näringsämnen och gödningsmedel som den avger till växterna efter behov. Dessutom förhindrar den effektivt vattensjuka tack vare sin utmärkta dräneringsförmåga. Beroende på planteringen finns det perfekt anpassade planteringsunderlag att välja mellan, som kan användas ensamma eller i kombination med konventionell blomjord.

4. Enkel och miljövänlig hantering

Inte bara praktiskt, utan också hållbart! Förutom bekväm hantering med avtagbara växtinsatser, tillförlitlig vattennivåindikator & lättåtkomlig påfyllning, sätter Lechuza® högsta värde på hållbarhet. Till exempel är växtinsatserna tillverkade av 100 % återvunnet material och det sofistikerade bevattningssystemet fungerar helt utan elektricitet.

Vår slutsats:

Inget står i vägen för en obehindrad semesterglädje! Innan du åker, vattna plantorna ordentligt, ta bort döda eller gulnade blad och placera dem i halvskugga om möjligt. På så sätt har växterna optimala förutsättningar att ta hand om sig själva med ett minimum av vattning och utan någon elektricitet alls! Så: luta dig tillbaka och njut av sommaren - hemma eller på semestern!

Lechuza®: I över 20 år har Lechuza® känt till hemligheten med vackra växter och tillverkar prisbelönta designplanterare av högkvalitativa material som passar in i alla inredningsstilar. Oavsett om de är inomhus eller utomhus, sätter krukorna, som tillverkas hållbart i Tyskland, stilfulla accenter och inspirerar med sina sofistikerade och patenterade bevattningssystem.

Upptäck vårt stora urval av Lechuza®-krukor för användning inomhus och utomhus.