Alpenschlaf Täcke bomull - Tencel

För vilsamma nätter!

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

benni's nest Filt av Ekologisk Hampa & Fårull
Kauffmann Duntäcke "Classic" medium
Kauffmann Täcke “Premium" 750

Kauffmann Täcke “Premium" 750

135 x 200 cm - 260 x 240 cm

Beskrivning

För alla som föredrar ett lätt och löst täcke! Receptet för framgång: bomull från kontrollerad ekologisk odling och Tencel® klimatfleece. Storleken är 135 x 200 cm. Den cirkulära quiltningen säkerställer dessutom en optimal värmeledning. Den fina satinen i bomull håller också dammkvalster borta från din säng.

TENCEL®

  • TENCEL® är en lyocellfiber som tillverkas av Lenzing. Den är av botaniskt ursprung, eftersom den framställs av råvaran trä. Själva fiberproduktionen är särskilt miljövänlig eftersom den sker i ett slutet kretslopp. Uppfinningen av TENCEL®-fibrerna öppnade ett nytt kapitel i fiberhistorien. Textilier av TENCEL® är mer absorberande än bomull, mildare än silke och svalare än linne!

Bomull:

  • Bomull är en vegetabilisk fiber och är en av de äldsta odlade växterna. Råvaran kommer huvudsakligen från Nordafrika och Asien. Bomullen på Alpenschlaf är handplockad, inte kemiskt blekt eller färgad. Endast varor av kbA-kvalitet (kontrollerad ekologisk odling) och ekologisk bomull (ekologiskt gödslad) används. Bomull har en antistatisk effekt.
Typ av produkt: Sängöverkast
Storlek: 135 x 200 cm
Material: Ekologisk bomull, Tencel®
Märkningar: Oeko-Tex-sigill, Kontrollerad ekologisk odling (kbA), Certifierat ekologiskt enligt EG-Öko-förordningen.
Tillverkad i: Europa

svenska recensioner skriven för Alpenschlaf Täcke bomull - Tencel