Brabantia "Sort & Go": separera smart, lev mer hållbart!

Brabantia "Sort & Go": separera smart, lev mer hållbart!

Med smarta sopsorteringssystem som också är visuellt tilltalande blir återvinningen lätt som en plätt. Det gör både oss och miljön glad!

Visste du att mängden avfall vi producerar varje dag ökar från år till år trots växande klimatmedvetenhet? Återvinningen börjar hemma. Det är viktigt att vi sorterar rätt när vi slänger vårt skräp. Bara för att en stor del av hushållssoporna förbränns, betyder det inte att allt som slängs där bör förbrännas.

Undvik, separera, återvinn!

Det bästa skräpet är förstås det som aldrig förekommer i första taget. Med ett medvetet köp av återanvändbara flaskor, oförpackad mat och användning av behållare, tygpåsar eller korgar kan varje individ bidra till att skydda naturresurserna. För det som inte produceras behöver inte återvinnas. Men där avfall inte kan undvikas bör vi återvinna så mycket som möjligt så att något nytt kan skapas av det. Konkret betyder det: sortera avfall så rent som möjligt! Så: ta soporna och låt oss gå...

Klassikern: den gamla goda yoghurten

Medan en hel del förpackningar förr var gjorda helt av plast, består de idag ofta av olika komponenter. Yoghurtförpackningen består ofta av plast, en papphylsa och ett aluminiumlock. Även om alla delar slängs tillsammans i den hushållssoporna, måste de separeras från varandra. Detta är det enda sättet för sorteringssystemet att känna igen och vidarebefordra de enskilda komponenterna. Även om det hjälper till att spara utrymme bör liknande förpackningar inte staplas ovanpå varandra, utan slängas löst i papperskorgen. För det irriterar också sorteringssystemet och kan möjligen förhindra att materialet känns igen. På nätet finns det praktiska sopsorteringsguider. På förpackningen brukar det även finnas råd om hur den ska slängas.

Brabantia "Sort & Go" - Det är så det fungerar med separering

Det är inte så lätt, men med Brabantias "Sort & Go" blir det lättare och snyggare att sortera. "Sort & Go" finns i olika storlekar och fräscha färger och är tillverkade av återvunnet material som bara väntar på att bli matade med noggrant sorterat skräp. Från små sopkärl för små kök till stapelbara system, den holländska avfallshanteringsspecialisten erbjuder den rätta lösningen för varje livssituation. För här säger namnet allt i ordets rätta bemärkelse: Separera, samla, transportera!

Snygg, praktisk, smart

Den genomtänkta konstruktionen med avtagbart lock med gångjärn, robust handtag och bekvämt infällt grepp på baksidan säkerställer enkel transport och tömning. Särskilt praktiskt: locket stannar öppet, vilket underlättar när du har mer att slänga. Sopkärlen går underbart att kombinera i olika storlekar och färger och behöver inte heller gömmas undan, då den ofta fula kanten på påsen försvinner elegant under locket tack vare de skräddarsydda soppåsarna.

Upptäck kollektionen "Sort & Go" och många andra smarta avfallssystem från Brabantia här.