De hetaste trendfärgerna och materialen 2022

De hetaste trendfärgerna och materialen 2022

Trendiga färger och material speglar alltid den aktuella attityden till livet. Under de senaste åren har det egna hemmet alltmer blivit livets centrum och multifunktionellt. Nu är det en arbetsplats, mötesplats och skola. Efter en ganska stressig tid är färger som bjuder in dig att slappna av och förvandla ditt eget hem till en oas av välbefinnande modet just nu.

Trendfärgerna 2022

Varierade nyanser av grönt

Grönt har varit på modet under en längre tid och även i år kommer denna färg att vara mycket närvarande i lägenheter och hus. Färgpaletten är mycket bred och sträcker sig från skogsgrönt till vårgrönt och mint.

Grönt ger naturlighet i de egna fyra väggarna och gör en bra figur på vilken plats som helst, oavsett om det är på landsbygden eller i stadens centrum. Färgen bjuder in till att dröja kvar och ta ett djupt andetag. För lite elegans kan du kombinera de gröna tonerna med guld.

Färsk akvamarin

Blått återvänder till bostadsområdena. Även här är det viktigt att använda hela färgspektrumet. Oavsett om det är mörkt kungsblått eller diskret ljusblått - allt är tillåtet

Gråblått är särskilt trendigt när det kombineras med träaccenter, beige toner eller vitt.

Värmande röda toner

En särskilt mysig och inbjudande oas av välbefinnande kan skapas genom att använda värmande röda toner och kombinera dem med jordnära färger som mörk beige, terrakotta, Bordeaux eller olika bruna nyanser. Detta skapar en varm atmosfär som ger trygghet. Se bara till att aldrig kombinera mer än högst fyra nyanser.

Trämöbler passar perfekt till denna färgkombination, så länge träslaget är detsamma i de olika möblerna. Du kan använda mjuka textilier och ljusa mattor på ett målinriktat sätt för att matcha dem.

Dämpad pastell

Pastellfärger har också varit en trend under en längre tid. I år är det framför allt aprikos och syren som är på frammarsch. Båda nyanserna var tidigare mer hemma i modevärlden, men år 2022 kommer de också att ge unik charm till dina egna fyra väggar.

Mjuka nyanser som rosé, lila, citrongult, aprikos och himmelsblått ger en absolut trendig karaktär.

Goda matchningar är jordnära grå toner och gyllene accenter. De senare ger en glamorös touch till ett rum när du lägger den här nyansen på speglar, vaser eller bildramar.

Naturliga toner

Sooth naturliga toner är en del av 2022 - oavsett om det är grädde, cappuccino eller något däremellan. Färgerna passar också perfekt till de för närvarande populära japanska och skandinaviska hemstilarna, där enkel elegans och diskret, mysig stil bjuder in till lugn.

Det är bäst att använda ton-i-ton-kombinationer och undvika starka färger.

Trendmaterial 2022

Det här året kommer de trendiga materialen att vara naturliga och hållbara. Minimalism och mysighet kommer att läggas till. Detta kommer till uttryck i följande material:

Manchester

Detta klassiska material upplever för närvarande en verklig renässans och används i moderna bostadsområden som ett elegant blickfång med en retrolook. Rep kommer att dyka upp på nytt, särskilt i soffor och fåtöljer.

Bouclé

Bouclé var en gång hemma i modevärlden, men hade praktiskt taget försvunnit i decennier. Nu har den fått ett nytt uppsving i inredningar och är populär. Materialet är robust, mjukt och hållbart. Vad mer kan man önska sig av en sittmöbel? Det stämmer, ingenting.

Plysch

Förutom klassikerna corduroy och bouclé ser plysch ut som en färgglad hund. Det är ett modernt och lekfullt material som ändå är mycket bekvämt. År 2022 kommer plysch främst att användas i sittmöbler, klädsel, filtar och andra textilier.

Naturliga material

Naturlighet är inte bara modernt för färger. Naturmaterial som sten, kork, trä, rotting, bomull, silke, linne ... används också fullt ut.

Rotting

Det är troligt att du har sett rottingmöbler tidigare. Det är en speciell väv som främst används för stolar och fåtöljer. Det minimalistiska utseendet passar perfekt in i 2022 års livsstilstrender.

Sammanfattningsvis kan man säga att följande motto gäller för trendmaterial 2022: Det naturliga är tillåtet. Eftersom alla naturmaterial också kan kombineras på ett utmärkt sätt har du maximal frihet i designen.