Trender för inredning 2020: trendiga material

Trender för inredning 2020: trendiga material

Låt oss ta en titt i kristallkulan och se vilka inredningstrender när det gäller material som kommer att finnas nästa år.

Trä

Just nu pekar alla inredningstrender mot ett material: trä. De material som föredras är furu, ek och mahogny. Trä används främst i inredningen på följande områden:

Konstruktioner i huset, t.ex. tak eller pelare.

  • Golv
  • Möbler
  • Ytor
  • Dekoration
  • Fönster

Det finns en tydlig tendens till mörkt trä 2020. Detta står i skarp kontrast till tidigare år, då ljusa trätoner dominerade. De mörkare färgerna ger interiören elegans och en touch av lyx.

Vegetabiliska fibrer

Men det är inte bara den ökade användningen av trä som kommer att visa en trend mot det naturliga nästa år. Vegetabiliska fibrer ökar också under 2020 för dekorativa föremål. Jute, rotting och korgvide kommer allt oftare att användas som material i inredningen. De ger möblerna textur och gör dem mer inbjudande.

Läder

Det finns material som praktiskt taget aldrig går ur tiden, men som är särskilt lämpade för vissa säsonger. Nästa år kommer läderfåtöljer att användas i stor utsträckning. Dessa kommer att användas för att skapa ett industriellt utseende.

Metall

I perfekt matchning med läder kommer även mycket metall att visas nästa år, i olika varianter. Fokus kommer att ligga på stål för industriell estetik, men även oxiderade metaller, som mässing, kommer att vara i fokus. Dessutom kan du alltid välja de klassiska guld- och silverbanden.

Metaller bör vanligtvis ingå i inredningen, t.ex. i form av spegelramar eller möbelben, t.ex. på soffbord eller läderfåtöljer. Det är dock möjligt att använda små prydnadsföremål eller lampor av metall. Metall ger ljus och ljusstyrka till olika rum. Det fina med metall är att den kan anpassas till alla stilar - modern, klassisk, vintage eller minimalistisk - vilket gör att den passar alla smaker.