Dekorationsidéer för julen

Dekorationsidéer för julen

Julen är inte bara en tid för eftertanke och familj, det är också en tid för otyglad dekoration. Husen är festligt dekorerade både inomhus och utomhus och det är tillåtet att bli riktigt snyggt.

För att inspirera dig har vi samlat några fantastiska idéer för juldekoration här. Låt dig inspireras och anpassa dem till din personliga stil - oavsett om den är traditionell med mycket röda färger eller helt modern - och dina personliga preferenser. Här är några idéer om hur du kan dekorera ditt hem inför julen.

Entrén

En juldekorerad husentré bjuder in gästerna att dröja kvar på avstånd. Den centrala punkten är förstås en julkrans - mycket klassiskt. Dessutom ramar några krukväxter, t.ex. magnolior, in dörren till höger och vänster. Levande växter är bäst lämpade för detta ändamål, eftersom de kan planteras i trädgården senare.

Brevlådan

Brevlådan är ofta förbisedd när det gäller dekorationsalternativ. Det är helt omotiverat en plats där du kan ge full frihet åt din kreativitet. Den förskönar ingången till huset och är ett verkligt blickfång, just för att den sällan är festligt dekorerad - oavsett om du förvandlar brevlådan till en julgran eller dekorerar den på annat sätt, till exempel med girlanger eller om du placerar några julfigurer som ett arrangemang runt brevlådan. Som du kan se finns det många möjligheter här.

Ljuslyktor

Inget sprider ett vackrare ljus än ett ljus. Det mysiga flimret gör allting lite hemtrevligare och värmen sprids. Det är bäst att sätta upp några Ljus i dem. Lyktor och ljus finns i alla möjliga färger och former, så du kan anpassa dem perfekt till din stil. Förresten, några presentdockor ser särskilt bra ut bredvid lyktorna och skapar julstämning.

Julgranen

En julgran är ett måste. Och eftersom det finns en gran i nästan varje hus varje år samlas gamla julgransdekorationer med tiden. Dessa kan återanvändas perfekt, till exempel som dekorationer. Men de passar förstås också utmärkt på julgranen, även om du redan har köpt nya dekorationer. Ju fler olika färger, teman och former, desto mer personligt blir trädet.

Matbordet

Vad som aldrig får saknas på ett festligt dukat matbord är förstås en elegant, stor dekorativ mittpunkt. Som alltid finns det inga gränser för din fantasi. Du kan åka till skogen och samla kottar, kvistar och löv till dekorationen, eller så kan du använda blommor eller bär eller en stor, solid silvervas. Metalliska ytor har den fördelen att de reflekterar ljuset och därmed visuellt ger dekorationen ännu mer djup. Du kan hitta vårt utbud av vaser här, festliga föremål för matbordet här.

Servettringar

Du kan enkelt göra ditt julbord personligt genom att göra Servettringarna själv. Du kan matcha ringarna perfekt med resten av inredningen eller möblerna eller lägga till kontrasterande accenter. Det finns många instruktioner för servettringar i olika former och typer på internet. Du är bortskämd med valmöjligheter.

Ljusslingor

Ljusslingor är inte bara till för julgranar. De flesta människor dekorerar sina hus och balkonger med någon form av ljusslingor under advent. Men du kan också använda ljusslingor inomhus. De är särskilt bra för att sätta individuella accenter eftersom de drar till sig blicken.

Belysning

Om du vill att julstämningen ska kännas i varje hörn av ditt hem bör du dekorera så mycket som möjligt. Lamporna är ofta förbisedda. En girlang på en taklampa eller golvlampans fot bidrar till stämningen. En annan fördel: att dekorera lampor tar lite eller inget extra utrymme i anspråk.

Vad mer kan jag dekorera?

Fråga dig själv, vad du kan dekorera mer? Oavsett om det är bilder, pelare eller räcken är möjligheterna nästan oändliga och du kan välja fritt. Som ett snabbt alternativ kan du också använda lampor med julmotiv. (Du hittar vårt breda utbud av juldekorationer här.)

Och det leder oss till slutet av våra tips. Vi skulle naturligtvis kunna räkna upp många fler, men det är inte syftet med den här artikeln. Vi ville inspirera dig och väcka din fantasi. Det fina med inredning är att du inte kan göra fel. Så länge du gillar det, det ser festligt ut och är mysigt så har du lyckats. Med detta i åtanke önskar vi dig mycket roligt pyntande och en underbar adventstid.