Idéer för Juldekoration

Idéer för Juldekoration

Jultid är dekorationstid. Det är den tid då husen är festligt dekorerade både ute och inne. Låt dig inspireras av följande fantastiska idéer för juldekoration. Du kan välja en traditionell röd och vit färgskala eller prova att dekorera på ett medvetet annorlunda sätt, till exempel med kitschiga färger. Här är våra idéer för att få ditt hem att se juligt ut.

Skönhet åt din entré

Vad välkomnar gästerna mer under julen än en vackert utformad entré? Börja med en dörrkrans, som sedan kan bevakas av några växter, till exempel magnolior, till vänster och höger om dörren. Om du använder levande växter (vilket vi rekommenderar) kan du plantera dem i trädgården senare.

Glöm inte brevlådan

En brevlåda är ofta förbisedd men ett fantastiskt dekorativt alternativ. Den förskönar husets uppfart och fungerar som ett blickfång. Förvandla enkelt brevlådan till en färgglad julgran. För att göra detta är det bäst att ta ris och binda ihop det med band i önskad färg för att bilda en slags krans. Arrangera sedan kransen runt brevlådan i en voluminös båge. Det är bäst att fästa allting på plats med en tunn, flexibel tråd eller ett snöre.

Jullyktor

Ljuslyktor med ljus sprider mysig värme. Det fina med den här idén är att den är otroligt mångsidig. Det finns otaliga former av lyktor och ljus som du kan anpassa till din personliga stil. Oavsett om du använder matchande uppsättningar eller helt olika lyktor har de alla sin effekt. Du kan också placera några falska gåvor i närheten av lyktorna för att göra julstämningen ännu mer påtaglig.

Dekorera julgranen vackert

I nästan alla hem finns det gamla julgransdekorationer som har samlats ihop med tiden. Det fina är att du kan använda dem om och om igen, även om du redan har köpt en ny uppsättning julgransprydnader. Dekorera med en mängd olika dekorationer, färger och teman och ge julgranen en personlig prägel som standardiserade, enhetliga julgransdekorationer inte kan konkurrera med.

En fantastisk mittpunkt

På ett stort matbord kan du placera ett elegant, stort dekorativt hjärta. Här kan du låta fantasin flöda fritt och använda allt från röda rosor och bär till massiva silvervaser, ris eller kottar - allt är tillåtet. Metallisk finish, till exempel silvervaser, reflekterar varmt ljus och blommornas rika färger och ger ännu mer djup. Här hittar du festliga saker till julbordet.

Skapa dina egna servettringar till festmåltiden

Den här idén tar dina bordsdekorationer till en ny nivå. Hemgjorda servettringar är inte bara helt unika, de är också iögonfallande. Låt fantasin flöda och matcha servettringarna med resten av din inredning. Du kan hitta massor av instruktioner på internet - sök bara lite så kan du välja den stil som passar dig bäst.

Dekorationslampor & Co.

För att julstämningen ska kännas i alla hörn bör du dekorera så mycket som möjligt. Lampor är en bra idé, särskilt de som hänger ner från taket. En grön krans som är knuten till kablarna med ett snöre bidrar till atmosfären. Fråga dig också vad du kan dekorera mer. Pelare, räcken och liknande - din fantasi har inga gränser. Alternativt kan du också använda lampor med julmotiv.

Ljus

Det är en självklarhet att juldekorationer inte får vara utan julbelysning. Du kan använda de utomhus och inomhus. Där sätter de tydliga detaljer och drar till sig uppmärksamhet

Det finns otaliga tips för att dekorera julen och tyvärr kan vi inte räkna upp dem alla. Som vi redan nämnde i början vill vi inspirera dig med dessa idéer för att stimulera fantasin.

Det är trots allt du som är den bästa personen att inreda ditt hem. Det fina med det är att du praktiskt taget inte kan göra fel - så länge det är trevligt och hemmet ser festligt och mysigt ut på grund av dekorationen är allting underbart. Ha nu kul med dekorationen och en underbar adventstid!